måndag 5 januari 2015

Street-session i Göteborgs centrala vatten 05/01-2015

Jag, Mike (Flajfishing) och Anders (Winald) drog ner till Mölndalsån i centrala Göteborg för att jaga lite vinterabborre. Solen sken, lufttrycket skulle stiga från 1010-1025 under dagens gång och vi var riktigt laddade. När vi kommer ner till Mölndalsån ser vi att vattnet är väldigt strömt, det blir svårt att dropshotta, jigga och jerka. Efter att ha spenderat 30 minuter på att se våra tyngder kastas runt på botten som bomullstussar så drog vi in till vallgraven istället, där vattnat visade sig vara betydligt lugnare.

Vi körde ganska intensivt i ett par timmar utan någon succé, helt stendött om jag ska vara ärlig. Solen "stekte på" ganska gött, så vi pallade lite till. Till slut gav vi upp, inte ett enda hugg på fyra timmars fiske vilket gjorde att vi stack hem istället. Hur som helst var det jäkligt gött att få vara ute i solen, med goa gubbar och kasta lite beten.

Det fina med just streetfishing är att man inte behöver planera in en heldag, fisket behöver inte bli till det här projektet som det lätt blir när man ska ut med båt. När man får någon enstaka timma över kan man sticka ner till kanalen mitt i stan och dra upp några fina fiskar (ibland inte...), istället för att spendera tiden i TV-soffan.

I veckan kommer Kim tillbaka från sin ledighet spenderad i Halmstad och William är snart klar med sin kandidatuppsats, då blir det på det igen. Vi kommer även då att börja planera, filma och redigera lite gött streetfiske som vi lägger upp på vår youtube-kanal: West Coast Predator Society Stay tuned och håll linorna tighta!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar